

Woldohealth 100% hovězí kolagen vysoké kvality a čistého přírodního složení. Obsahuje pouze hydrolyzovaný kolagen, který má lepší rozpustnost, vstřebatelnost a biologickou aktivitu. Je vhodný pro Keto a Paleo stravování. V jedné doporučené denní dávce vaše tělo obdrží 10 000 - 20 000 mg 100% hovězího collagenu. Doporučené denní dávkování je snadné díky přiložené odměrné lžíci. Collagen se považuje za základní stavební prvek v lidském těle a působí jako pojivo na kosti, šlachy, klouby a pokožku. Ovlivňuje také kvalitu naší pleti, vlasů, nehtů a zubů. WoldoHealth collagen neobsahuje žádná aditiva jako jsou lepek, laktózu, barviva, sladidla nebo sóju.
Kolagen hraje velmi důležitou roli ve funkci pohybového aparátu. Množství collagenu obsaženého v lidském těle má také vliv na kvalitu pleti, vlasů, nehtů, zubů a stavbu našich kloubů. V těle má funkci tvz. lepidla, kdy vytváří vazivo pro podporu zdravé struktury svalové tkáně, pokožky, šlach a kostí.
Z produktů dostupných na trhu je možné si vybrat ze 3 druhů kolagenů - hovězí, vepřový a mořský (rybí) collagen. Při výběru je doporučeno se zaměřit na to, zda je collagen získáván z volné přírody či volně pasoucího se skotu, protože se jedná o zdroje nejvyšší kvality.
Collagen se skládá z esenciálních aminokyselin, kdy nejhojněji jsou zastoupeny glycin,prolin, hydroproxylin a hydroxylysin. Protože hydroproxylin a hydroxylysin vznikají za účasti vitamínu C, je pro podporu jejich pozitivních účinků a tvorby doporučována konzumace collagenu s potravinami bohatými na tento vitamín. Mezi další potraviny, podporující jeho tvorbu patří vejce, batáty, ryby a mořské plody nebo spirulina.
V lidském těle existuje mnoho různých typů collagenu, ale naprostá většina je tvořena tvz.
Hovězí collagen je bohatý na typ kolagenu I a III, které mají prospěšné účinky na zdraví kostí a kůže.
Collagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Ale s postupem věku se tato schopnost začne snižovat. Přibližně kolem věku 20 let se produkce kolagenu zpomaluje a kolem věku 40 let kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže produkovat. Jeho nedostatek se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.
Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporujících přirozenou tvorbu collagenu nebo užíváním kolagenových doplňků.
Collagen je neimunogenní protein, což znamená, že nevyvolává přehnanou obranou reakci v těle, proto je potravinová intolerance nebo alergie velmi nepravděpodobná.
Náš hovězí kolagen byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Německu.
Je vyroben ze surovin vysoké kvality s ověřeným původem a certifikací čistoty, kdy 100% collagen pochází z volného chovu v Argentině a má certifikaci Halal. Je neutrální chuti a bez zápachu. Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla.